Kırgızistan Bakanlar Kurulu ile Alman şirketleri arasında 2 yüzer güneş enerjisi santralinin kurulması konusunda anlaşma imzalandı.
Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, resmi ziyaret için gittiği Almanya’da Cumhurbaşkanı Frank- Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.
Caparov, Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüşmesinde, Kırgızistan’da halkın refahını iyileştirmeyi, ekonomiyi güçlendirmeyi ve olumlu bir yatırım ortamı oluşturmayı amaçlayan büyük ölçekli reformları anlattı.
Almanya Başbakanı Scholz ile baş başa görüşmede Caparov, Kırgızistan-Almanya işbirliğinin daha da güçlendirilmesinin önemine dikkati çekerek, “Alman işletmelerinin ekonomimize katılımını memnuniyetle karşılıyoruz.” ifadesini kullandı.
Görüşmelerin ardından Kırgızistan Bakanlar Kurulu ile Almanya’nın ilgili bazı şirketleri arasında 2 yüzer güneş enerjisi santralinin kurulması ve işletmesine yönelik anlaşma imzalandı.
Haber Kaynak : SONDAKIKA.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
17 Ocak 2026SPOR
17 Ocak 2026GÜNDEM
17 Ocak 2026SPOR
17 Ocak 2026SPOR
17 Ocak 2026GÜNDEM
17 Ocak 2026GÜNDEM
17 Ocak 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
8077 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
5184 kez okundu
3
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
5050 kez okundu
4
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3337 kez okundu
5
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
2240 kez okundu