
Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, dün Suriye’deki yeni yönetimin lideri Ahmed Şera ile görüştü.
Bakan Sybiha, Suriye’nin yeni yönetiminden Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklemesini beklediklerini söyledi.
“STRATEJİK İLİŞKİLER GELİŞTİRMEYE HAZIRIZ”
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky görüşmeyle ilgili olarak, “Ukrayna heyeti, Suriye yönetimi, lider Ahmed eş-Şera ve bakanlar ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Suriye halkının onlarca yıllık diktatörlük yönetiminin üstesinden gelmesini ve Suriye’de istikrar, güvenlik ve normal yaşamın yeniden tesis edilmesini destekliyoruz. Suriye’de normal ve istikrarlı yaşamın yeniden tesis edilmesi fırsatına gerçekten değer veriyoruz ve uzun vadeli, stratejik ilişkiler geliştirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)
Haber Kaynak : ENSONHABER.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
17 Ocak 2026SPOR
17 Ocak 2026GÜNDEM
17 Ocak 2026SPOR
17 Ocak 2026SPOR
17 Ocak 2026GÜNDEM
17 Ocak 2026GÜNDEM
17 Ocak 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
8077 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
5184 kez okundu
3
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
5050 kez okundu
4
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3337 kez okundu
5
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
2240 kez okundu