Afrika Uluslar Kupası Elemeleri B Grubu’nda Fas ile Gabon karşı karşıya geldi. Stade d’Agadir’de oynanan maçı kazanan 4-1’lik skorla Fas oldu.
Fas’a galibiyeti getiren golleri 10. ve 26. dakikalarda iki farklı penaltıdan Hakim Ziyech, 59. dakikada Brahim Diaz ve 82. dakikada Ayoub El-Kaabi kaydetti.
Gabon’un tek golünü ise 40. dakikada penaltıdan Pierre-Emerick Aubameyang kaydetti. Aubameyang, 16. dakikada bir penaltı atışından yararlanamadı.
Fas’ta forma giyen Galatasaraylı Hakim Ziyech karşılaşmada 75 dakika forma giyerken, Fenerbahçeli Sofyan Amrabat 90 dakika sahada kaldı. Fenerbahçeli bir diğer isim Youssef En-Nesyri ise maçta forma giymedi.
Bu sonuçla birlikte Fas gruba 3 puanla başlarken, Gabon puansız kaldı. Grubun bir sonraki maçında Fas deplasmanda Lesotho ile karşılaşırken, Gabon sahasında Orta Afrika ile karşılaşacak.
Haber Kaynak : HABERTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
13 Aralık 2025SPOR
13 Aralık 2025GÜNDEM
13 Aralık 2025SPOR
13 Aralık 2025SPOR
13 Aralık 2025GÜNDEM
13 Aralık 2025GÜNDEM
13 Aralık 2025
1
Düzce’de Atıcılık Poligonu Modernize Ediliyor
7262 kez okundu
2
Acun Ilıcalı’dan Galatasaray’a derbi için tarihi çağrı
2501 kez okundu
3
Diabate’ye Trabzonspor yönetiminden kesik! .
1213 kez okundu
4
Elazığspor, Kerim Frei ile sözleşme imzaladı
870 kez okundu
5
Fenerbahçe’ye Ada’dan Mesut Özil müjdesi!
761 kez okundu