Geçtiğimiz günlerde 36 aydır maaşlarını zamanında ve tam alamadıkları gerekçesi ile 3 gün süreyle CHP’li Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent A.Ş’ye bağlı restoran ve kafeleri çalıştırmayıp iş bırakma eylemi yapan 93 Kent A.Ş. işçisi işten çıkarıldı. İşten çıkarmalar belediyede şok etkisi yarattı.
ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE SLOGAN ATTILAR
Belediye binası önünde toplanan bir grup, alkışlar eşliğinde sloganlar attı. Basın açıklaması yapan Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, Karşıyaka Belediyesine bağlı şirkette çalışan işçilerin maaşlarını düzenli olarak alamadıklarını, taksit taksit ödeme yapıldığını söyledi.

MAAŞIMIZI ALAMADIK
Bu nedenle çalışanların geçinemediğini aktaran Gümüştekin, şöyle konuştu, “30 Temmuz’da bir eylem gerçekleştirdik sosyal tesislerde. Sosyal tesisleri kapattık, maaşımızı alamadığımız için işten kaçınma hakkımızı kullandık. Çünkü bir önceki hafta 6 bin lira Haziran ayından maaşımız yatmıştı. Aslında tamamı yatması gerekirken, 6 bin lira yattığı için arkadaşlarımız bu eylemi yaptılar. Daha sonrasında 2 gün daha kapatıldığı için bir savunma istemi gerçekleşti şirket tarafından, zarara uğratılması gerekçesiyle. Daha sonra arkadaşlar savunmalarını da yazdılar. Ancak henüz disiplin kurulu bile görülmeden 93 arkadaşımızın iş akitleri feshedildi.”
MAHKEMEMEYE BAŞVURACAĞIZ
Gümüştekin, işten çıkarılan 93 kişinin sadece eyleme katılanlar olmadığını belirterek, “Sadece eyleme katılanlar değil, işten çıkarılanlar arasında belediye binasında da çalışanlar, eylemle hiç alakası olmayan arkadaşlarımız var. Belediye binası önünde direnmeye devam edeceğiz. Tabii ki görüşmelerimiz, yasal sürecimiz olacak, mahkemeye başvuracağız.” dedi.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
17 Ocak 2026SPOR
17 Ocak 2026GÜNDEM
17 Ocak 2026SPOR
17 Ocak 2026SPOR
17 Ocak 2026GÜNDEM
17 Ocak 2026GÜNDEM
17 Ocak 2026
2
Yazar Medya Anonim Şirketi, 2025’te 6 Yayıncı Kuruluşuyla Global Yayıncılığa Hazırlanıyor
10031 kez okundu
3
Bursa Deniz Otobüslerinin bazı seferleri iptal edildi
9047 kez okundu
4
Doğal Güzelliğin Bilimi: Cilt, Saç ve Kirpiklerde Etkili Sonuçlar
8261 kez okundu
5
Gülşah Saraçoğlu vücut çorabı giydi! Tarzına sosyal mdyadan yorum yağdı
7618 kez okundu