Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti il binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor. Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binası önündeki eylemi devam ediyor. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, “Anneler direniyor” ve “Yeter artık evlatlarımızı bırakın” pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

8 yıl önce oğlunun Bursa’dan kandırılarak dağa götürüldüğünü ifade eden Alaattin Koçhan isimli baba, “Oğlumu Bursa’dan DEM Parti ve PKK’nın adamları Diyarbakır’a götürdü ve oradan dağa gitti. 8 yıldır haber alamıyorum. Oğlum neredeysen bize bir haber ver veya çık gel. Senin orada ne işin var. Ne zamana kadar bizi bekleteceksin. Sen gelene kadar eylemimizi burada sürdüreceğiz. Sen gelsen dahi eylemimize devam edeceğiz” dedi.

Şahinaz Özcan da oğlundan 8 yıldır haber alamadığını belirtti. Özcan, “Atilla sesimi duyuyorsan çIk gel ve devlete teslim ol. DEM Parti’den ve PKK’dan çocuğumu istiyorum. 40 yıldır DEM Parti’nin ve PKK’nın hali budur. Milletin çocuklarını kandırıp götürüyor. DEM Parti’den ve PKK’dan oğlumu istiyorum. Dağda bir kişi kalana kadar eylemimi devam ettireceğim” diye konuştu.

Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
15 Kasım 2025SPOR
15 Kasım 2025GÜNDEM
15 Kasım 2025SPOR
15 Kasım 2025SPOR
15 Kasım 2025GÜNDEM
15 Kasım 2025GÜNDEM
15 Kasım 2025
2
Yazar Medya Anonim Şirketi, 2025’te 6 Yayıncı Kuruluşuyla Global Yayıncılığa Hazırlanıyor
9994 kez okundu
3
Bursa Deniz Otobüslerinin bazı seferleri iptal edildi
9008 kez okundu
4
Gülşah Saraçoğlu vücut çorabı giydi! Tarzına sosyal mdyadan yorum yağdı
7581 kez okundu
5
İngiltere Kraliçesi Ölümünden 10 Gün Sonra Türkiye’de Kimin Rüyasına Girdi?
6193 kez okundu